Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει την αναδρομική έκθεση χαρακτικής της σημαντικής Ελληνίδας χαράκτριας Μαριάννας Ξενάκη, που φέρει τον τίτλο «Μακρά Πορεία στη Χαρακτική».

Ads

 
Η έκθεση, που θα διεξαχθεί στο Κέντρο Τεχνών του Πάρκου Ελευθερίας, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 19.30 και θα διαρκέσει έως και τις 6 Απριλίου 2013. Η έκθεση θα αποτελείται από έργα που έχει δημιουργήσει η Μαριάννα Ξενάκη και έχουν εκτεθεί κατά καιρούς σε διάφορες εκθέσεις.
 
Βιογραφικό

Η Μαριάννα Ξενάκη γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα.

Αφού αποφοίτησε από το Ελληνοαμερικανικό Γυμνάσιος Pierce College Αθήνας, φοίτησε με υποτροφία του ΙΚΥ στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, από όπου πήρε πτυχίο Χαρακτικής και Θεωρητικών Σπουδών με τους καθηγητές Ι. Μόραλη, Κ. Γραμματόπουλο, Π.Πρεβελάκη και Π.Μυλωνά.

Ads

Στη συνέχεια, σπούδασε σκηνογραφία στη Σχολή Θεάτρου Π. Κατσέλη, καθώς και Χαλκογραφία (Burin) στην Ecole Superieure des Beux Arts.

Τέλος, η Μαριάννα Ξενάκη έχει σπουδές στις Γραφικές Τέχνες και στη Λιθογραφία, στην Ecole Supérieure des Beaux Arts στο Παρίσι με καθηγητή τον G.Dayez.

Info:
Χώρος διεξαγωγής: Κέντρο Τεχνών του Πάρκου Ελευθερίας, Βασιλίσσης Σοφίας (στάση μετρό Μέγαρο Μουσικής), Αθήνα
Ημερομηνία: 14 Μαρτίου-6 Απριλίου 2013, Τρίτη-Σάββατο 10.00-20.00, Κυριακή 10.00-14.00, Δευτέρα κλειστά
Εγκαίνια: Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013, ώρα 19.30
Πληροφορίες: 210 7224028