Για την επώδυνή του εμπειρία, μετά από ψεκασμό στο πρόσωπο με χημικά από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, στο συλλαλητήριο της 5ης Μαΐου, μίλησε στο tvxs.gr ο δημοτικός υπάλληλος, κ. Περίανδρος Αθανασάκης.

Ads

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ζητά την κατάργηση της χρήσης χημικών ουσιών από τις δυνάμεις ασφαλείας, ο κ. Αθανασάκης εξαπέλυσε το δικό του “κατηγορώ” κατά της Ελληνικής Αστυνομίας για τον ψεκασμό διαδηλωτών, ζητώντας παράλληλα “να απαγορευτούν τα χημικά”.

Ο κ. Αθανασάκης ανέφερε ότι ενώ βρισκόταν στη Λεωφόρο Αμαλίας με τους συναδέλφους του, με το μπλοκ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δέχθηκαν σφοδρή επίθεση με χημικά από τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

“Ανεβαίναμε ειρηνικά, με τα συνθήματά μας προς τη Βουλή και δεχθήκαμε την επίθεση, στο ψαχνό και αδιακρίτως” πρόσθεσε ο υπάλληλος του δήμου Πειραιά και πατέρας δύο παιδιών.
Συγκεκριμένα, τόνισε ότι τον ψέκασαν “από απόσταση 30 εκατοστών” από το πρόσωπό του. Αμέσως ένιωσε κάψιμο στο πρόσωπο και έντονη δυσφορία.

Ads

Ο κ. Αθανασάκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι θεωρεί “δολοφόνους” τους “ανθρώπους που αμοίβονται με 800 και 1.000 ευρώ και χτυπούν συνανθρώπους τους, από τους οποίους έχουν κόψει επιδόματα και την ίδια τη ζωή τους”.

Μετά από τον ψεκασμό, οι συνάδελφοί του τον μετέφεραν στο μηχανοστάσιο του δήμου Πειραιά για να συνέλθει πριν από τη μεταφορά του στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας. Εκεί, οι γιατροί ένιωσαν δυσφορία και τσούξιμο στα μάτια, την ώρα της εξέτασης, εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας χημικού που είχε δεχθεί ο κ. Αθανασάκης.

Ο κ. Αθανασάκης έχει υποστεί απώλεια όρασης και ακολουθεί ειδική αγωγή εξαιτίας της βλάβης που του προκλήθηκε και στα δύο μάτια. Παράλληλα, το πρόσωπό του υπέστη έγκαυμα και μόλις τις τελευταίες μέρες βελτιώνεται. “Εύχομαι άνθρωπος να μη ζήσει αυτήν την εμπειρία” είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, ο κ. Αθανασάκης διέκοψε την ομιλία του κάποια στιγμή, εξαιτίας έντονου πόνου που ένιωσε στο ένα του μάτι.

Ο δημοτικός υπάλληλος Πειραιά, με τη σύμπραξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα θα κινηθεί νομικά εναντίον της ΕΛ.ΑΣ. για να δικαιωθεί.

Ο κ. Αθανασάκης εργάζεται εδώ και 26 χρόνια στο δήμο Πειραιά, είναι ο μόνος εργαζόμενος στην οικογένειά του, αφού η σύζυγος και οι δύο κόρες του αναζητούν εργασία, όπως ανέφερε.

Στο ερώτημα του αν θα ξανασυμμετάσχει σε διαδήλωση μετά την οδυνηρή εμπειρία του, ο 48χρονος δημοτικός υπάλληλος είπε χαρακτηριστικά: “Πάντα, όσο ζω. Για τα δικαιώματά μας, για το μεροκάματό μας, για τους κοινωνικούς αγώνες των εργαζομένων που έδωσαν το αίμα τους πριν από εμάς για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι εμείς”.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Βιτζηλαίος