Τρία χρόνια μετά το βραβευμένο με δύο Όσκαρ φιλμ, «Django Unchained »(Django ο Τιμωρός), ο δραστήριος και πολυπράγμων Κουέντιν Ταραντίνο, επιστρέφει με τη νέα του δημιουργία: «Οι Μισητοί Οκτώ» (The Hateful Eight – 2015). Στο καστ συναντάμε κλασσικούς και αγαπημένους συνεργάτες του δημιουργού, που μαζί με νέες προσθήκες, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σύνολο. Η ταινία έχει ήδη αποσπάσει τρεις υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες, ενώ ειδική αναφορά οφείλουμε να κάνουμε στη μουσική της, καθώς το σάουντρακ το υπογράφει ο σπουδαίος Ένιο Μορικόνε.

Ads

Στους «Μισητούς Οκτώ», έξι ή οχτώ ή δώδεκα χρόνια μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, μία άμαξα διασχίζει σαν αστραπή το χειμωνιάτικο τοπίο του Ουαϊόμινγκ. Οι επιβάτες, ο κυνηγός επικηρυγμένων Τζον Ρουθ (Κερτ Ράσελ) και η «Φυγάς» Ντέιζι Ντόμεργκιου (Τζένιφερ Τζέισον Λι), πηγαίνουν στην πόλη Red Rock, όπου ο Ρουθ, γνωστός στα μέρη αυτά ως ο «Κρεμάλας», σκοπεύει να φέρει την Ντόμεργκιου ενώπιον της δικαιοσύνης.

image

Στον δρόμο, συναντούν δύο ξένους: τον ταγματάρχη Μαρκίς Ουόρεν, έναν μαύρο πρώην στρατιώτη του στρατού των Βορείων που πλέον έχει γίνει διαβόητος «Κυνηγός Κεφαλών» (Σάμιουελ Λ. Τζάκσον) και τον Κρις Μάνιξ (Ουόλτον Γκόγκινς), έναν Νότιο αντάρτη που υποστηρίζει ότι είναι ο νέος «Σερίφης» της πόλης.

Ads

image

Χάνοντας τον δρόμο τους στη χιονοθύελλα, ο Ρουθ, η Ντόμεργκιου, ο Ουόρεν και ο Μάνιξ, αναζητούν καταφύγιο σε μία στάση για άμαξες σε κάποιο ορεινό πέρασμα. Όταν φτάνουν εκεί, συναντούν όχι την ιδιοκτήτρια αλλά τέσσερα άγνωστα πρόσωπα. Ο «Μεξικάνος» Μπομπ (Ντέμιαν Μπιχίρ), ο οποίος φροντίζει την στάση όσο η ιδιοκτήτρια επισκέπτεται τη μητέρα της, έχει αποκλειστεί εκεί με τον «Ανθρωπάκο» Οσβάλντο Μομπρέι (Τιμ Ροθ), τον «Κρεμάλα» του Red Rock, τον «Γελαδάρη» Τζο Γκέιτζ (Μάικλ Μάντσεν) και τον Στρατηγό του στρατού των Νοτίων, τον «Νότιο» Σάνφορντ Σμίδερς (Μπρους Ντερν). Καθώς η χιονοθύελλα τυλίγει την ορεινή στάση, οι οκτώ ταξιδιώτες μας συνειδητοποιούν ότι δεν θα είναι και τόσο εύκολο να φτάσουν τελικά στο Red Rock.

image

Αν σας έλειψαν οι απολαυστικοί διάλογοι, η ευφάνταστη σκηνοθεσία, οι πρωτότυποι χαρακτήρες και φυσικά το άφθονο αίμα που χαρακτηρίζει τις ταραντινικές δημιουργίες, μόλις λίγες ημέρες υπομονής απομένουν μέχρι να απολαύσουμε επί της μεγάλης οθόνης, τη νέα δημιουργία του Κουέντιν Ταραντίνο.

Στο φιλμ «The Hateful Eight» (Οι Μισητοί Οκτώ), μία ετερόκλητη ομάδα ανθρώπων, που αποτελείται από κυνηγούς επικηρυγμένων, φυγάδων και ανθρώπων του νόμου, βρίσκουν καταφύγιο σε μια ορεινή στάση κατά τη διάρκεια μιας χιονοθύελλας και μπλέκονται σε μία πλεκτάνη προδοσίας και απάτης. Θα καταφέρουν να επιβιώσουν;

image

Η ταινία «Django Unchained» (Django ο Τιμωρός – 2012) του Κουέντιν Ταραντίνο, ήταν υποψήφια για πέντε Όσκαρ και κατάφερε να αποσπάσει τελικά δύο. Στην κατηγορία καλύτερου σεναρίου, για τον Κουέντιν Ταραντίνο και βέβαια ο απολαυστικός Κριστόφ Γουόλτζ, δικαίως κέρδισε το Όσκαρ ´B Ανδρικού ρόλου, για την ερμηνεία του. Γνωστός για την ικανότητα του να αποθεώνει τις αγαπημένες του cult ταινίες, ο Ταραντίνο στο όγδοο φιλμ της καριέρας του, αποδίδει φόρο τιμής στο συγκεκριμένο είδος, μέσα από ένα cult, Spaghetti Western.

Μετά το «Django Unchained »(Django ο Τιμωρός), ο Ταραντίνο επιστρέφει δριμύτερος, με τη νέα του δημιουργία. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Σάμιουελ Λ.Τζάκσον, Κερτ Ράσελ, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Ουόλτον Γκόγκινς, Ντέμιαν Μπιχίρ, Τιμ Ροθ, Οσβάλντο Μομπρέι, Μάικλ Μάντσεν, Μπρους Ντερν και Τσάνινγκ Τέιτουμ.

image

Η ταινία «Οι Μισητοί Οκτώ» (The Hateful Eight – 2015), έχει αποσπάσει τρεις υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες, στις Κατηγορίες: Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Τζένιφερ Τζέισον Λι, Καλύτερου Σεναρίου για τον Κουέντιν Ταραντίνο και Καλύτερης Μουσικής για τον σπουδαίο Ένιο Μορικόνε.

Διαβάστε επίσης:
Το «Carol» οδηγεί την κούρσα υποψηφιοτήτων στις Χρυσές Σφαίρες

Σαράντα χρόνια μετά την ταινία «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος», ο Ταραντίνο πείθει τον Ένιο Μορικόνε να γράψει μουσική για γουέστερν! Για να σηματοδοτήσουν την έναρξη μιας συνεργασίας που περιμέναμε χρόνια.

image

Ο θρύλος της παγκόσμιας μουσικής, συνθέτης, μαέστρος, ενορχηστρωτής και «αυτοκράτορας» της κινηματογραφικής μουσικής Ένιο Μορικόνε, συναντά τον Κουέντιν Ταραντίνο, έναν από τους πιο επιδραστικούς δημιουργούς του αμερικανικού κινηματογράφου, δίνοντάς μας μια αρχική γεύση από το συναρπαστικό μουσικό σύμπαν της πρώτης καλλιτεχνικής τους σύμπραξης.

Η όγδοη μεγάλου μήκους ταινία του τρομερού παιδιού του Αμερικανικού σινεμά, φέρει τον τίτλο «Οι Μισητοί Οκτώ». Ο Ταραντίνο και οι ηθοποιοί Κερτ Ράσελ και Ουόλτον Γκόγκινς παρακολούθησαν τον Μορικόνε να διευθύνει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Τσεχίας σε μια ζωντανή ηχογράφηση της μουσικής της ταινίας «Οι Μισητοί Οκτώ» που θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο.

image

Κατά την παραμονή τους στα θρυλικά στούντιο της Abbey Road, που έχουν φιλοξενήσει στο παρελθόν ορισμένα από τα ιερά τέρατα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, όπως οι The Beatles και οι Pink Floyd, οι συντελεστές της ταινίας υπέγραψαν στον περίφημο τοίχο που βρίσκεται ακριβώς έξω από τον χώρο της ηχογράφησης. Λίγες ώρες μετά, η πρωτότυπη μουσική του Μορικόνε για την ταινία απέσπασε και την υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Μουσικής για ταινία.

image

Ενώ ο Ταραντίνο έχει χρησιμοποιήσει μουσική του Μορικόνε στις πέντε προηγούμενες ταινίες του, κατατάσσοντας τον εαυτό του ανάμεσα στους πιο σκληροπυρηνικούς θαυμαστές του Ιταλού, η συγκεκριμένη συνεργασία έχει ιστορικό χαρακτήρα καθώς αποτελεί την πρώτη φορά στην κινηματογραφική ιστορία, που ο διάσημος συνθέτης γράφει μουσική αποκλειστικά, για ταινία του Ταραντίνο. Είναι μάλιστα και η πρώτη φορά που ο Μορικόνε συνθέτει μουσική για ταινία γουέστερν, μετά από το κλασσικό φιλμ «Ο Καλός, ο Κακός & ο Άσχημος», το οποίο ολοκληρώθηκε 40 χρόνια πριν.

Η μουσική της ταινίας «Οι Μισητοί Οκτώ» περιέχει συνθέσεις του Ένιο Μορικόνε και κυκλοφορεί ήδη μέσα από τον επίσημο ιστότοπο του φιλμ: The Hateful Eight. Η νέα ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, «Οι Μισητοί Οκτώ» (The Hateful Eight – 2015) θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές Κινηματογραφικές Αίθουσες, την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, σε διανομή της εταιρείας Odeon.