«Τα ιδρύματα, τα οποία έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα για τη διαγραφή ή μη των φοιτητών, μπορούν να θεσπίσουν ειδικά κριτήρια για τις περιπτώσεις που θεωρούν ότι χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας» αναφέρει ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Ads

 
Το έγγραφο ήρθε ως απάντηση στην ερώτηση δύο βουλευτών των ΑΝΕΛ, των Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη, αναφορικά με την «ανάγκη ελαστικοποίησης του Ν. 4009/2011» για τη διαγραφή ή μη των «αιώνιων» φοιτητών.
 
Οι δύο βουλευτές ζητούσαν από το υπουργείο να ελαστικοποιήσει τα κριτήρια για τους μακροχρόνιους φοιτητές που θα διαγραφούν από ΑΕΙ και ΤΕΙ, δεδομένου ότι τα ελληνικά νοικοκυριά μαστίζονται από την οικονομική κρίση.

Ειδική μέριμνα για τους «αιώνιους» που προσπαθησαν
 
Στο μεταξύ, μετά τη συνάντηση που είχε με πρυτάνεις και προέδρους των ΤΕΙ ο υπ. Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος αποφάσισε να διαχωριστούν από τους υπόλοιπους οι «αιώνιοι φοιτητές» που κατέβαλλαν τα δυο τελευταία χρόνια προσπάθεια για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε ότι οι διοικήσεις των τμημάτων θα είναι εκείνες που θα αποφασίσουν εάν θα δώσουν παράταση και τι διάρκεια θα έχει αυτή στους συγκεκριμένους φοιτητές και δεν θα διαγραφούν στις αρχές Σεπτεμβρίου.